Karmod, Bandırma’da 45 günde okul yaptı

Karmod, Bandırma’da çelik yapı sistemiyle inşa ettiği okul projesini 45 günde tamamlayarak teslim etti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 14 derslikle birlikte 6 ayrı etkinlik sınıfının yer aldığı okul, Özel Akın Ertürk Anadolu ve Fen Lisesi olarak hizmet vermeye başladı.

3 bin 500 metrekare arsa üzerine tek katlı olarak projelendirilen okul, 912 metrekare büyüklüğe sahip.

Dikdörtgen planda tasarlanan okul 18,75×50 metre ölçülerinde 3,25 kot yüksekliğinde inşa edildi.

Okulda 14 sınıfa ilaveten, birer adet bilişim dersliği, kodlama eğitim dersliği, İngilizce sınıfı, girişimcilik dersliği, müzik atölyesi, fen laboratuvarı ve kütüphane yer alıyor.

Eğitim standartlarıyla birlikte en iyi ergonomide planlanan sınıflar 16 öğrenci kapasitesine sahip. Okulun diğer bölümleri arasında kurucu ve müdür odası, öğretmenler odası, yemekhane, kafeterya, öğrenci ve öğretmen WC’leriyle spor etkinlik alanları yer aldı.

‘Çelik yapılar çok kısa zamanda inşa edilebiliyor’

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya, çelik okulların son dönemde yüksek yapı güvenliği ve yalıtım üstünlüğüyle eğitim binalarında özellikle tercih edildiğini vurguladı.

Üretim ve kurulum hızıyla çelik yapının okul bina ihtiyaçlarının karşılanmasında zamandan önemli kazanım sağladığına dikkati çeken Çankaya, şunları kaydetti:

‘Projeden üretime teknolojik makine hattında imal edilen çelik yapılar çok kısa zamanda inşa edilebiliyor. Projeye göre diğer yapı modellerinden yüzde 70 daha kısa zamanda tamamlanabiliyor. Üretim ve kurulum hızıyla da çelik okul binaları derslik ihtiyaçlarının karşılanmasında en avantajlı yapı modelleri arasında yer alıyor. Saha kurulumu projeye göre üretilmiş çelik parçalarla yürütüldüğünden olası hata ve riskler ortadan kalkıyor.

Bu avantajlarla özel okul projemizi 45 gün gibi kısa bir zamanda tamamlayarak Bandırma eğitimine kazandırdık. Çelik sistemle inşa edilen okul binaların deprem güvenli de öne çıktı. Statik hesaplamaları henüz proje aşamasında özel yazılım programda gerçekleştirilen çelik yapılar deprem güvenliğiyle de öne çıkıyor. Üretim projenin yapıldığı programla tam entegrasyonda çalışan teknolojik hatta gerçekleştirildiğinden hata riski bulunmuyor.’

Çankaya, aynı şekilde kurulumun da çeliklerin birleşimiyle ilerlediğinden projeye göre tam uygunlukta gerçekleştiğini, çelik malzemelerin esnek özelliğiyle deprem esnasında kırılma ve yıkılma yapmadan ayakta kaldığını kaydetti.

spot_img

SON YAZILAR

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR