Sanayinin 100 yılı ‘İz ve Miras’ sergisinde

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından Cumhuriyet’in 100’üncü yılı kapsamında İSO Odakule Pasajı’nda kamuya açık olarak sunulan etkileşimli dijital ‘İz ve Miras’ Sergisi hakkında Serginin Küratörü Derya Yücel, açıklamalar yaptı. Cumhuriyet’in 100’üncü yılının kutlandığı ekim ayında açılan sergide 1923’ten günümüze 100 yıllık süreçte Türkiye’nin sanayi tarihinin yansıtıldığını kaydeden Derya Yücel, “Dijital ve etkileşimli İz ve Miras projemiz Odakule Pasajı’nda kamuya açık olarak sergileniyor.  Kamusal alanda yapılan bu sergi binlerce insana ulaşıyor.” dedi.  

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yılı için hazırlanan, Türkiye’nin güçlü sanayi mirasına, geleceğe yönelik gelişim idealine ve bir mirasın izinde ilerleyen yenilikçi doğasına işaret eden etkileşimli dijital ‘İz ve Miras’ Sergisi büyük ilgi görüyor. Cumhuriyet’in 100’üncü yılının kutlandığı ekim ayında açılan, Odakule Pasajı’nda kamuya açık olarak sunulan sergi hakkında Serginin Küratörü Derya Yücel açıklamalar yaptı. İstanbul Sanayi Odası’nın Cumhuriyet’in 100’üncü yılına ithafen gerçekleştirdiği projenin 1923’ten günümüze 100 yıllık süreçte Türkiye’nin sanayi tarihini yansıttığını ifade eden Derya Yücel, “‘İz ve Miras’ Sergisi ile aynı zamanda sanayi tarihini besleyen, mesleki eğitim tarihini ve 1952’den itibaren İstanbul Sanayi Odası’nın yine bu sanayi kültürünü yaygınlaştırmadaki rolüne de vurgu yapıyoruz. Bu vurguyu da aslında bu üç zaman çizgisinde anlatan etkileşimli bir deneyim sunuyoruz. Konsepti geliştirmemiz ve kurmamız toplamda 2 ay sürdü.” dedi.

İSTİKLAL VE MEŞRUTİYET CADDELERİ VURGUSU

Serginin konumlandırılması ile ilgili de bilgiler paylaşan Derya Yücel, “İSO’nun Odakule Pasajı’na hem İstiklal Caddesi’nden hem Meşrutiyet Caddesi’nden giriş-çıkış yapılabiliyor. Burada çok ciddi bir yaya trafiği var. Kamusal alanda yapılan bu sergi binlerce insana ulaşıyor. İstiklal Caddesi yönünden pasaja girildiğinde geçmişten günümüze tarihsel değişim dijital sergide görülebiliyor. Meşrutiyet Caddesi’nden İstiklal Caddesi yönüne gidildiğinde de bugünden geçmişe doğru Türk sanayisinin serüveni izlenebiliyor. Tam İSO Binası’nın olduğu geçiş noktasında da dijital interaktif deneyim videomuzun dışında başka bir eser bulunuyor. Bir noktadan tarihsel bir bakış sunulurken, diğer taraftan geleceğe referans veren, geleceğin olasılıklarına ve potansiyellerine referans veren daha soyut, teknolojiyi çağrıştıran fütüristik bir tasarım görülüyor.” ifadelerini kullandı. 

spot_img

SON YAZILAR

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR