Türkbank’ın yeni sahibi belli oldu

Türkbank’ın yüzde 98,5 hissesini, 20 bankanın ortak olduğu İGE AŞ satın aldı. 455 milyon TL’lik satın alım, gerekli resmi onayların alınmasının ardından kesinleşecek.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) şubat ayında ihale yoluyla satışa çıkardığı Türk Ticaret Bankası’nın yüzde 98,5 hissesini, verdiği 455 milyon TL’lik en yüksek bedelle Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türk Eximbank, 61 ihracatçı birliği ve 20 bankanın ortaklığında kurulan İhracatı Geliştirme (İGE) AŞ aldı.

İhracatçının finansmana erişimi hızlanacak
Ticaret Bakanlığı’nın koordinesinde 1 Mart 2022’de faaliyete geçen İGE’ye Türkiye İhracatçılar Meclisi, İhracatçılar Birlikleri, Türk Eximbank ile birlikte 20 kamu ve özel bankası da ortak. İGE, sermaye yetersizliği içinde olan ihracatçılara münhasıran, ihracat kredileri için kefalet vermek üzere kamu adına faaliyetlerini yürütüyor. Türkbank’ı almaya yakın olan İGE’nin bu girişimi için EKONOMİ gazetesine değerlendirme yapan kaynaklar, “Kamu bankasının yine kamuda kalacak olmasından dolayı memnunuz. Mevcut şartlarda finansmana erişim kolay olmuyordu. Kaynaklar yeterli değildi. İhracatçıyı finanse edecek bir kaynak arayışı vardı. Bu şartlarda bir kamu bankasının kamu kuruluşuna devrolması son derece faydalı olacak” dedi.

21 Mart tarihinde kapalı zarfların katılımcıların huzurunda açılması ve akabinde açık artırma yapılması suretiyle neticelendirilen ihale süreci 380 milyon TL olarak belirlenen muhammen bedelin üzerinde bir rakamla, 455 milyon TL ile sonuçlanmıştı.

spot_img

SON YAZILAR

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR