Opel, 2023 yılında elektrikli modelleri ile öne çıkmaya hazırlanıyor. Kompakt sınıfın en çok satan modeli Astra’nın elektrikli versiyonu ilkbaharda Avrupa’da siparişe sunuluyor. Alman üretici, Astra GSe, Astra Sports Tourer GSe ve Grandland GSe modellerini de yakında pazara sunacak. Opel’in, elektrikliye geçiş hamlesine devam ettiğini vurgulayan Opel CEO’su Florian Huettl, “Elektrikli ulaşımın hem heyecan verici hem de günlük kullanıma uygun olabileceğini kanıtlayan modellerimiz; Corsa-e, Astra-e, Mokka-e ve GSe, 2023 yılında daha da öne çıkan modellerimiz olacaklar.” dedi.
Opel’in elektrikliye geçiş hamlesi bütün hızıyla devam ederken yeni Opel Astra-e, markanın en önemli modeli olarak seneye damgasını vuracak. Mokka-e de daha güçlü motoru ve artırılmış elektrikli sürüş menzili ile Opel’in elektrikliye geçiş hamlesini desteklemeye devam edecek. Ayrıca 2023 yılı, markanın dinamik alt markası GSe için de önemli bir yıl olacak. Astra GSe, Astra Sports Tourer GSe ve Grandland GSe bayilerdeki yerini alacak. Opel ayrıca elektrikli, sıfır emisyonlu ralli heyecanını gelecek sezon da devam ettirecek. Dünyanın ilk elektrikli ve tek markalı ralli kupası olan ADAC Opel e-Rally Cup, Opel Corsa-e Rally ile 2023’te üçüncü sezonuna girecek.
Opel’in tamamen elektrikli bir marka olma yolundaki geçişinin 2023 yılında da devam edeceğini belirten Opel CEO’su Florian Huettl, “Müşterilerimiz özellikle dinamik GSe modellerimizden birine ilk kez oturduklarında veya yeni Astra-e ile ilk test sürüşlerinin keyfini çıkardıklarında bunu daha iyi anlayacaklar. Ayrıca, yollara ve yarış pistlerine heyecan getiren elektrikli rallilere de devam ediyoruz. Opel, bu ve diğer sürprizlerle 2023 yılında da insanları heyecanlandırmaya devam edecek” dedi.
Opel Astra, 2023’te tamamen elektrikli oluyor
Yeni Opel Astra-e’nin Avrupa’da ilkbahar; Türkiye’de ise yılın ikinci yarısında satışa sunulması hedefleniyor. Böylece Opel’in kompakt sınıfta en çok satan modeli olan Astra’nın ilk tamamen elektrikli versiyonunu müşterileriyle buluşacak. Beş kapılı elektrikli Astra’yı, bir Alman üreticinin ilk tamamen elektrikli station wagon modeli yeni Opel Astra Sports Tourer-e takip edecek.
Yeni Astra-e, kullanıcısına sıfır emisyonlu bir sürüş keyfi sunuyor. Elektrikli motoru 115 kW/156 HP güç ve 270 Nm tork üretiyor, aynı zamanda 170 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor. Enerji, 54 kWsa kapasiteli lityum-iyon bataryada depolanıyor. Yeni Astra-e, bu batarya ile WLTP normuna göre sıfır emisyonla 416 kilometreye kadar menzile ulaşıyor.
Opel, yakında Mokka-e için daha fazla güç ve daha uzun menzil de sunacak. “2021 Altın Direksiyon Ödüllü’’ tamamen elektrikli model, gelecekte istek üzerine daha büyük bir batarya ile sunulacak. Mokka-e, yeni 54 kWsa bataryasıyla sıfır emisyonlu olmasının yanı sıra WLTP normuna göre 403 kilometreye kadar menzile ulaşabilecek. Bu da güncel olarak sunulan 327 km menzile kıyasla yüzde 23 artış anlamına geliyor.
GSe alt markası ana sahneye çıkıyor
Opel’in yeni dinamik alt markası Gse (Grand Sport Electric), sportif geleceğe ışık tutuyor. Elektrikli üst modeller Opel Astra GSe, Opel Astra Sports Tourer GSe ve Opel Grandland GSe yakında Avrupa’da siparişe açılacak.
Yeni Astra GSe ve Astra Sports Tourer GSe, 165 kW/225 HP güç ve 360 Nm tork değeriyle (WLTP normuna göre yakıt tüketimi: 1,2-1,1 lt/ 100 km, CO2 emisyonları 26-25 gr/km; her ikisi için de ortalama, geçici değerler) kendi sınıfında oyunun kurallarını yeniden yazacak nitelikler ortaya koyuyor. Böylece hızlı kalkışlar kadar sportif maksimum hız da elde ediliyor. Astra ürün gamındaki GSe versiyonları aynı zamanda yüksek geri bildirim ve üstün sürüş dinamikleri sağlıyor. Direksiyon, süspansiyon ve frenler, sürücü komutlarına anında cevap veriyor. KONI FSD süspansiyon teknolojisi, hassas kullanım ve yüksek konfor özellikleri için sürüş koşullarına bağlı olarak farklı sönümleme özellikleri sağlıyor.
Bu aynı zamanda yeni Grandland GSe için de geçerli. Yüksek performanslı SUV, performans noktasında bir adım daha ileriye gidiyor. Grandland GSe’de, 1,6 litrelik turbo beslemeli benzinli motoru her aksta birer tane olmak üzere iki elektrik motoru destekliyor. Böylece ortaya 221 kW/300 HP (WLTP normuna göre yakıt tüketimi: 1,3 lt/100 km, CO2 emisyonları 31-29 gr/km; her koşulda ortalama, ağırlıklı, geçici değerler) sistem gücü çıkıyor. Şarj edilebilir hibrit güç-aktarma sistemi, Grandland GSe’yi sürekli elektrikli dört tekerlekten çekişe sahip sportif bir SUV yapıyor ve sınıfının en iyi hızlanma değerlerini sağlıyor. Grandland GSe, 0-100 km/s hızlanmasını sadece 6,1 saniyede tamamlıyor ve 235 km/s (135 km/s tamamen elektrikli) maksimum hıza olanak sağlıyor.